персонал басейну


інструктор з фізкультури (плавання)
Шевчук Дар’я Олександрівна

інструктор з фізкультури (плавання)
Мулик Ярослав Євгенович

сестра медична
Ткачук Тетяна Петрівна

оператор хлораторної установки
Лихолат Оксана Петрівна

Функціонування басейнув ДНЗ

Плавання є однією з найбільш дієвих форм фізичного виховання дітей. Під час плавання на організм впливає низка позитивних чинників – це вода, повітря, температура та рухова активність.

Регулярні заняття плаванням забезпечують загальнозміцнювальну дію на організм дітей, формують корисну навичку – вміння вільно рухатися у воді. Вони поліпшують фізичний розвиток у 93,5% дітей, зокрема сприяють формуванню правильної постави, запобігають розвитку плоскостопості, збільшують життєву ємність легень та сприяють розвитку силових характеристик м’язів тулуба. Окрім того, під час плавання відбувається процес очищення шкіри, полегшується її дихання; активується робота внутрішніх органів і тренуються фізіологічні системи організму.

Таким чином, плавання можна використати як корекцію при дефектах постави і стопи у дітей або як засіб профілактики цих порушень.

Порядок відвідування дітьми плавального басейну

До занять з плавання в басейні допускаються діти з довідками від лікаря щодо стану їх здоров’я, а також результатами обстеження на наявність гельмінтів.

Заняття в басейні проводяться протягом усього року. Навчання дітей плаванню починаються з молодшої групи. Розклад занять складено так, що діти всіх вікових груп плавають один раз на тиждень в першій половині дня підгрупами до 10 чол.

Мета – оздоровлення, фізичне удосконалення вихованців, формування у них таких якостей, як сміливість, воля, бажання долати труднощі.

Спеціальної спортивної мети не ставимо.

Тривалість заняття в басейні:

Молодша група – 20 хв.

Середні групи – 20-25 хв.

Старші групи – 25-30 хв.

Організація занять

Перед початком занять кожна дитина повинна бути оглянута медичним працівником із відміткою результатів огляду у відповідному журналі (термометрія, огляд зіва, шкірних покровів) під особистий підпис щодо допуску дитини до купання. Вона також слідкує за ретельним дотриманням санітарно-гігієнічного режиму. Зокрема, до і після занять діти обов’язково миються у душі.

Активна рухова діяльність у воді сприяє загартуванню дитячого організму. Загартовуємо дітей і поступово знижуючи температуру води в басейні. На початку навчального року температура води становить + 31-30 С, з часом доводимо її до +27-28 С. Температура повітря в кімнаті басейну більше температури води на 1-2С.

Не допускаються до занять

діти з гострими катаральними проявами або за наявності отиту, хронічного запалення носоглотки тощо. Такі діти мають перебувати під наглядом лікаря, який визначить початок занять з плавання індивідуально для кожної дитини.

ДЛЯ ЗАНЯТЬ В БАСЕЙНІ ПОТРІБНО :

  • ШАПОЧКУ ДЛЯ ПЛАВАННЯ
  • РУШНИК
  • РЕЗИНОВІ ТАПОЧКИ
  • МИЛО ТА МОЧАЛКУ